logga_mobil_200
BrightGraphic-tekniken
 

BrightGraphic är namnet på varumärket för den motivteknik som används för de ljustavlor som tillverkas och säljs inom företaget.
Förutom egen tillverkning av produkter med denna teknik så finns även en  verksamthetsinriktning med projektsamarbete med företag som designar in produktlösningar baserat på Brightgraphic-tekniken.
Detta är grunden i tekniken
-utifrån en fotografisk bildfil bildbehandlas och skapas ett underlag som förs över till en tunn metallskiva.  Bildmotivet i plåten formas av tusentals små genomgående hål i olika former och storlek. Materialet i plåten är de flesta metaller som rostfritt, aluminum, koppar, mässing etc.
Med inbyggd ljussättning fås ett utstrålat ljus som ger en god kontrast för  betraktaren. Ljusstyrkan kan styras med dimmer för bästa val och anpassning.
Med denna motivteknik kan motivets ljusvariationer och skuggningar bibehållas utfrån orginalfotot. Det inbyggda ljuset, som är av LED-typ, har ett minimalt byggformat vilket ger möjlighet till ett tunt och slimmat byggformat. Inga begränsningar finns vad gäller formatet på ljustavlorna. För behov av större motivplåtar så kan hålformerna skäras ut med laser.


Tekniken är utvecklad inom företaget och patenterad. Mer om detta på www.brightgraphic.se