logga_mobil_200
Lite mer om oss, BGdesign, BrightGraphic och MER-Design

Idén med BGdesign är att, utifrån egna idéer, våra designkontakter, egen utveckling och tillverkning erbjuda interiör och inredningsprodukter för alla och envar. Målet är att allt passar både i var mans hem som i de offentliga rummen.

Produkterna är en mix av spännande  ljustavlor, lyktor, vaser med blomstöd mm. Allt är utfört i klassiska material som mässing, koppar, läder, trä, -både nytt och återanvänt. Inspiration kommer bland annat från stilinriktningar som Art Deco och vintage lite allmänt.

För den som undrar var varumärket BGdesign kommer ifrån så är det B och G i BrightGraphic. BrightGraphic är ett varumärke på en patenterad motivteknik som är kärnan i verksamheten för MER.Design. Mer om BrightGraphic nedan.


 

MER-Design
MER-Design är namnet på företaget som driver all verksamhet.
Under MER-design så bedrivs design, utveckling, tillverkning av de produkter som producerats. Inriktningen är produkter, ofta med ljussättning i form av skyltar och för inredningsprodukter.BrightGraphic, -tekniken för interiör och exteriör design!!
Brightgraphic är namnet på varumärket för en motivteknik som används i de ljustavlor som skapas och tillverkas inom företaget.

BrightGraphic är en grundteknik som möjliggör att forma bildmotiv i plåtar av metall.
Tekniken ger ett stort utrymme för att inkludera det konstnärliga uttrycket. Designers kan både lägga till och minimera det som ingår i ett motiv.
Tekniken fungerar väl för både
interiör och exteriör design  vid projekt i både offentliga miljöer, som i hotell, gallerior, konferansrum etc, såväl som i privata miljöer.
Enkelt uttryck så bygger tekniken på att motiven formas av tusentals hål. Varje hål har unik form givet av bildmotivets grånivå i sin punkt. För en tydlig kontrast belyses motivet från baksidan.


Mer om tekniken
-utifrån en fotografisk bildfil bildbehandlas och skapas ett underlag som förs över till en tunn metallskiva.  Bildmotivet i plåten formas av tusentals små genomgående hål i olika former och storlek. Materialet i plåten är de flesta metaller som rostfritt, aluminum, koppar, mässing etc.
Med inbyggd ljussättning fås ett utstrålat ljus som ger en god kontrast för  betraktaren. Ljusstyrkan styrs för bästa val och anpassning.
Med denna motivteknik kan motivets ljusvariationer och skuggningar bibehållas utfrån orginalfotot. Det inbyggda ljuset, som är av LED-typ, har ett minimalt byggformat vilket ger möjlighet till ett tunt och slimmat byggformat. Inga begränsningar finns vad gäller formatet. För behov av större motivplåtar så kan hålformerna skäras ut med laser. För stora enheter byggs ett antal plåtar samman.


Tekniken är utvecklad inom företaget och patenterad. Mer om tekniken finns på  www.brightgraphic.se.

Laserskuret BrightGraphic-motiv med en  höjd på dryga 2m
Laserskuret BrightGraphic-motiv med en höjd på dryga 2m
BrightGraphic-motiv som är etsat. Ca 15 x 25 cm
BrightGraphic-motiv som är etsat. Ca 15 x 25 cm